Een nieuwsgierige set hersenen

Van jongs af aan werd mijn allerliefste familie al gek van de hoeveelheid vragen die ik had; Waarom valt een vliegtuig niet naar beneden? Wie is er eigenlijk de baas? Waarom heet een lieveheersbeestje een lieveheersbeestje? Waarom bestaan er oorlogen? Waar is de kluts als ik hem niet kwijt ben? Waarom zitten er zestig minuten in een uur, waarom niet gewoon honderd? Waarom spreekt niet iedereen op de wereld gewoon Nederlands? …en ga zo nog maar even door. Zo heb ik ondertussen een indrukwekkende stapel boeken vergaard met titels als; “Encyclopedie van Onwetenswaardigheden”, “Is er een beest dat wespen eet?”, en “Groot lexicon van nutteloze feiten (666 dingen die u niet wilt weten)”.

Ondanks deze overvloed aan feiten, waarvan de meesten inderdaad volledig willekeurig en voornamelijk nutteloos zijn (Hoe landt een vlieg op het plafond?), blijft mijn hersenpan zich toch altijd verwonderen over deze wereld. Vanaf de kleinste details (kies jij in de trein voor de bovenste verdieping of de onderste, en waarom?), tot de grootst godsonmogelijk voorstelbare zaken (waarom gaat de tijd relatief langzamer als je heel hard beweegt?).

Mijn vragen zijn echter behalve nutteloos, voor mij persoonlijk ook erg prangend. Ik móet ze gewoon stellen, en ik móet er gewoon over nadenken. Teneinde de mensen om mij heen eens te ontzien, heb ik dus besloten om dit blog te openen alwaar ik zowel mijn foto’s als mijn vragen met eenieder zal delen die dit aanschouwd. Zodoende dat ik hier van tijd tot tijd mijn persoonlijke beslommeringen en hersenspinsels zal spuien, waar mijn foto’s ook een product van zijn. Reacties zijn altijd welkom, zowel vragen als antwoorden, en zowel positieve uitingen als het spuien van jullie weltschmerz.

Hielke


Wat vind jij?